Underbara vintervärld och julmys i stallet

Det har varit riktigt kallt så det var frost på alla träd och buskar och det är verkligen underbart fint nu. Denna helg har jag haft morgonfodring på lördagen och både morgon och kväll idag. Det är faktiskt ganska mysigt att ha morgonen, fast att inte ha en enda sovmorgon på 2 veckor kommer kännas lite jobbigt. Är helt slut redan nu...
 
I tisdags kom hovslagaren och satte på både snösulor och brådd, och tur var väl det eftersom det blev vinter samma dag! Snöstorm i 2 dagar, sen har det snöat lite nästan varje dag
 
Idag red jag, Sandra och Malin ut. Det blev lite pulsning på åkern och sen runt och in i skogen. Helt underbart. Eddy blir bara så himla taggad av Roxy, när de är i stallet tillsammans ser han ut som en nykär liten pojke, men när vi rider tillsammans blir han lite halft galen av henne.
 
Igår red jag ut själv, en kortis i skogen och sen lite runt om i stallet, Eddy vill nämligen inte gå in!! Han vill verkligen vara kvar ute, han verkar älska snön.
 
I onsdags och torsdags pulsade han och jag (gående!!) i snön, phuu, det är riktigt jobbigt, men jag behöver minst lika mycket motion som han behöver...säkert mer.. I fredags blev det lite tömkörning på banan och sen gick vi en sväng till kyrkan och tillbaka, det fick även bli en sväng runt stallet eftersom han inte ville gå in. Det har gått riktigt bra att ha och göra med Eddy på sista tiden. Igår när jag red själv ville han först inte gå från stallet, men när jag blev lite arg på honom så gick det bra och sen skötte han sig kanon. Han blev dock riktigt pigg på vägen hem och ville trava, när han inte fick det blev han sur och straffade mig med att steppa över vägen och förbi kyrkan.
 
Idag träffades de flesta i stallet kl 15 för att pynta och fika tillsammans.
Vi pyntade stallet först och sen pyntade vi våra egna boxar. När vi var nästan klara fikade vi tillsammans. Lotta hade med godis, Ann-sofi hade gjort en saffranskaka och någon hade med lussekatter! Såå mysigt!
 
Så här ser det nu ut i stallet:
Gången mellan boxarna och ryktplatserna..
 
Ryktplatserna fick också bli pyntade! Mysigt!
 
Eddy har tomtar i sitt fönster!
 
Eddys box!
 
Jag kunde ju inte låta bli att göra en bock! =o)
 
Det är mer pyntat i stallet än hemma!

Bildbomb...

Lite uppdatering i bilder...
 
Hämtade Eddy i hagen idag, det snöade och Eddy var ganska busig redan från början...
 
Eddy måste vara den sötaste hästen som finns!!! Min älskade lilla kille!
 
 
 
Idag tänkte jag rida på gräsvallen, då lilla Eddy exploderade av det öppna fälten och kylan och snön, plus att han inte gått så mycket senaste veckan pga kylan (= halt och hårt underlag) fick det bli longering istället. Det gick bättre men han var lika busig som han ser ut att vara!!!
 
 
Eddy har fått ett nytt vindertäcke! 200g från Ponnyprakt, är riktigt nöjd. 300kr och det sitter som ett smäck!
 
En lite smått suddig bild på Eddy i sitt bettlösa (hemmagjorda) och sin Barefoot sadel..
 
 
 
 

RSS 2.0