Dåligt med uppdateringar

Oj oj oj, vad dålig jag varit på att uppdatera... Bäst att göra allt på samma gång:

24 nov - torsdag
Idag blev ett försök till att rida.. gick sådär. MEN vi gjorde ett kanonframsteg och det är att vi gick från stallplan till ridbanan HELT själva!!!! Låter enkelt, men det har inte gått förrän nu. Eddy dummade sig först men sen blev jag förbannat och då gick han bara rätt ner! =o)
Han var väldigt stel i vänster varv idag. Så passet gick ut på att mjuka upp. Han var också väldigt springig och hård i munnen.. inte riktigt som han brukar. Vi gjorde mycket skrittövningar och det hela slutade iaf med att han gick i MITT tempo i traven.

23 nov - onsdag
Stor saknad idag då jag var bortrest.. Som vanligt drömde jag mardröm om honom, det gör jag varje dag som jag inte träffar honom. Maria hjälpte mig idag med mockning, mat och tillsyn. Vad hade jag gjort utan min syster?

22 nov - tisdag
Red på banan med LIsa och bonkan. Mycket skrittövningar och en hel del trav. Mjuk och fin med luftig trav. Enkelt och bra pass.

21 nov - måndag
Tömkörning! Det går bättre och bättre, den som behöver mer träning är jag. Dock blir han lite orolig ibland och jag har alldeles för korta tömmar (=julklappsidé).

20 nov - Söndag
Uteritt i duggregn med LIsa och Bonkan. Vi red runt grusgropen, alla gångarter. Riktigt duktig kille, ville dock hellre trava än galoppa idag. Men det gick tillslut och då är den kanonbra. Inga dumheter alls!

19 nov- Lördag
Hoppning!! Gick förbannat bra. En gång sprang han på sidan men det var mitt fel, jag var inte på honom så det är klart han kommer ur det om han vill! Annars gick det totalt superbra. 2 hinder med sockerbitshöjd (rättuppst), ena med färglada bommar och andra med "vanliga" bommarna i trä. Det han hoppade bäst var rättuppståendet med färgade bommarna, han tyckte nog det var lite läskigt så han hoppade upp sig lite vilket blev ett kanonhopp. Jag är fruktansvärt nöjs över honom!

18 nov - fredag
Lite jobb på banan tillsammans med Jojje. Gick kanonbra! Mjuk och fin, underbar som vanligt..oftast... Inte halt ett skit..

17 nov - torsdag
Vila pga kotan + kvällsfodring

Första tömkörningen

För att förbereda inför körningen på lördag (längar fortfarande) så tänkte jag tömma Eddy idag. Har en hel del kvar från Calle.. (Lilla söta och vilda Calle) som jag kunde använda.

Det gick kanon! Eddy var riktigt duktigt (=han jävlades inte så jättemycket). Han visste precis vad han skulle göra men eftersom jag inte är så duktig själv så vart det som det vart. Tränade lite volter och 8:or och det vart tom en del trav.

Är lite fundersam över hans svullna kota (som även hovslagaren påpekade). Han är inte varm, inte halt, inte öm.. Det är mer som vätska.. typ gallor. Han fick lite gallor i somras från betet, men på andra bak är det borta. Konstigt.. Men så länge han inte visar något så är det nog inget konstigt. Kanske skulle googla på det? =o)

Hovslagare och körning

Tisdag och dags för hovslagare. Jag som varit lite orolig för strålröta fick bekräftat att det inte var det, men om det skulle bli värre finns bra botemedel.
Eddy hade fina hovar och var duktig under hela skoningen. Sen fick han faktiskt en vilodag.

Själv fick jag följa med Cattis och Playson ut på en körtur. Satan vad kul det var. Jag tror jag skrattade hela tiden fast jag höll mig krampaktigt för att inte ramla ur. Cattis måste skaffa ryggstöd! =o)

Ohh, jag längtar till på lördag när Cattis har lovat mig att hjälpa till att provköra Eddy på banan! Är det lördag snart?

Försök till dressyr

Idag gick det inte att rida alls. Jag kunde inte sitta på honom, han kastade mig nästan ur sadeln med sin stora trav... usch...

Bushumör

Eddy är definitivt inte halt...just nu är det jag som är det...

Vi började med en lång, mysig borstning och ryktning idag. Myste massor.
Sen bar det av till banan för longering. Tog med tömmar ifall jag skulle känna för att tömma honom. Hade även inspänningen med mig, gummisnodden.. Det började kanonbra både i skritt och trav. Han markerade ingenting i skritten vad jag kunde se, definitivt inte i traven heller. Otroligt fin var han.
Sen spände jag in honom och DIREKT började han busa. Det gör han varje gång jag spänner in honom, vägrar att ge efter till rätt form. Måste komma på något annat. Jag spänner inte för hårt så det kan inte vara det. Det går bra några steg sen bockar och kickar han. Jag spände ut igen och tänkte fortsätta utan. Ingen bra idé att tömma eftersom han var såå busig och verkade ha vääääldigt mycket energi. När jag skulle få ut honom att trava hoppade kan framåt på nåt konstigt vänster och sen bakåt, som en konstig studs.. Det värsta var att när han hoppade framåt hoppade han RÄTT PÅ MIN FOT! Satan i gatan så ont det gjorde, blev nästan lite ledsen. Syns värsta märket på stöveln efter hans hov. Grymt ont men jag hade ingen lust att sluta just då så vi körde lite till och varje gång jag skulle ut med honom på volt så bockade han och kickade, fick liksom hoppa undan för honom. Men när han väl kom ut på volten var han skitfin i traven. Sen kunde jag inte längre gå pga foten så jag tog bort alla grejer utom tränset och löslongerade. DEt blev både skritt, trav och galopp lös. Han lyssnar så otroligt bra. Det vart också en hel del bocksprång och bus. Riktig buse idag! Fick några otroligt fina bilder på honom!
 Fullt påklädd för longering!
 Så underbart söt

 Vilket steg!!
 Finns det en sötare häst med sötare underläpp?

 Behöver man ha fler än ett ben i backen?

 Så snygg!

Långtur med Mia och Lisa

Idag blev det en långtur i dimman. Eddy hade haft täcke på sig (sitt otroligt fjolliga rosa täcke..stackarn...) och det var så underbart skönt att slippa få in en lerklump. Skönt att kunna andas efter borstningen!!!
Vi red runt hela grustaget, trav skritt och galopp. Eddy skötte sig så förbannat bra. Han blev rädd en gång för nåt stort rör men annars tycker jag han skötte sig bättre än de andra. Riktigt duktig! Otroligt fin och mjuk både i skritten och traven och gick att göra skänkelvikning på grusvägen i båda gångarter. Suuuuuperfin! Är så stolt över honom!
Red mellan husen på vägen hem, han reagerade inte på något, inte ens husen som de höll på att bygga och allt annat de andra hästarna reagerade på. Igen, jag är sååå stolt över honom idag.
Det var skönt att inte ha en svettig häst när vi kom tillbaka, jag tror att han tyckte det också. Mia tyckte att han var oren i skritten i vänster fram. Det kändes inget, syntes inget när jag satt på honom (inte heller under traven eller galoppen). Så jag hoppade av och gick sista biten, och han går faktiskt orent.. Tycker det ser ut som att han inte trampar fram ordentligt på det benet, ser ut att komma från muskeln. Antagligen en sträckning eller något annat. Han hade en stoor sten i foten på vänster bak när vi kom in, det borde inte ha påverkat... Ska longera i morgon för att kolla detta. JAg har inte märkt något alls förut så.. Men eftersom instruktören sa att han var oren i skritten också... men inte i traven. Lite konstigt.. Hon tyckte det var i ena bak och nu var det i vä fram.. Konstigt. Ska iaf ta en ordentlig titt på honom i morgon.

Jag stretchade honom idag också och jag tyckte inte att han stretade utan att han tyckte det var skönt även på vä fram. Ber till alla gudar jag kan att det inte är något... tänk om det är något allvarligt? Det får INTE hända min drömprins något!

Ridlektion och rakning

Idag var det dags för min och Eddys första ridlektion. Instruktören hette Anna och de andra tjejerna rider för henne och är väldigt nöjda och tycker hon är bra.

Vi skrittade och travade på stora volten hela lektionen (ca 30-40 min), böjde och ställde. Sen var det inte så mycket mer. Jag tror inte det gav så mycket just nu. Hon påpekade att han gick orent i skritten, men såg bra ut i traven. Hmm... Eddy var inte ens svettig....
¨Cattis visade mig hur man stretchar benen på honom, halsen kan jag redan så det ska jag göra nu efter varje pass tänkte jag.

Efter ridningen övertalade Cattis mig att klippa Eddy! Bra! För då vart det av. Blev en "halvklippning", hals och lite på magen. HAn var duktig under klippningen, förutom i nacken... Blev helt psyk.
När han var klar skulle jag ta på lite pälsglans och då blev han ännu mera psyk, funkade inte med morot som det hade gjort förut.
Cattis tog över (då jag är så mesig) och visade vart skåpet ska stå. Tills slut gick det hur bra som helst och han accepterade att man sprayade försiktigt. Tack igen Cattis! Hur skulle jag klara mig utan henne?

Cattis kliade Eddy i nacken och han tyckte det var såååå skönt så han hängde sig i grimman så den gick sönder... Min lädergrimma... *snyft* Eddy höll på att sätta sig på arslet.. men det gick bra..

Longering

Idag blev inget som jag hade planerat... usch.. kom ut sent till stallet så det blev en liten longering för att aktivera honom på något sätt. Först vart det en riktigt lång borstning och ryktning. Myskillen!

Saknad...

Bortrest under onsdagen...saknar min kille... Tur att Ia kunde hjälpa mig med mockning och mat..

HOPPNING!!

Idag hade jag och Lisa bestämt att hoppa!
Vi byggde upp 2 hinder på diagonalen som vi skulle rida på som i en 8:a på ridbanan. Vi använde sockerbitar och ena hindret var ett kryss och det andra rättuppstående.
Första gången slog Eddy på en tvärnit, tror inte han var beredd på att det skulle komma ett hinder där.. Sen gick det kanon. Han rusar på lite innan hindret och landar sen i galopp varje gång. Han är riktigt duktig. Just nu är jag nöjd över att han hoppar varje gång (lite vingligt ibland, det är viktigt att jag stöttar honom då!) och att han tycker det är otroligt roligt, det verkligen märks.
Rättuppståendet gick också kanon. Sista gången tog vi först krysset och sen som ett 8:a och det rättuppstående direkt efter. Kanonbra! Sista hoppet kändes helt underbart, det kändes att han hoppade med hela kroppen, ett helt underbart hopp! Faaaan, så underbart det känns!
När vi travade av så hade han en underbart luftig och härlig trav!

Så himla kul att rida tillsammans med Lisa som också var otroligt duktig idag. Är faktiskt imponerad både över mig själv, Eddy och Lisa. Både hon och jag är lite hopprädda och Lisa sa direkt att hon inte ville hoppa rättuppståendet, men sen hoppade hon ändå och det var skitbra hoppat!! Oj, vad duktiga vi är!

Barbacka för första gången

Idag blev jag sååå sugen på att prova sitta på Eddy barbacka! Var lite spänd över hur han skulle reagera men han verkade inte bry sig så mycket. Skrittade enbart men var ju självklart tvungen att prova en trav.. Det var inte så stor mening eftersom han inte kan gå i lågt tempo och vara samlad så jag höll på att flyga av men hann ta tag i manen så jag höll mig kvar.

Sen löslongerade jag honom lite i trav i båda hållen och tränade på att han ska komma in till mig på kommando.. Så satans duktig han är!! Går bättre lös än med lina!

Underbar uteritt i klätterbacken!

Idag red vi ut och klättrade med Cattis och Playson. Klättrade upp och ner i grustaget och sen bort på vägen en bit i trav. Vi måste träna på att kunna korta och samla upp traven märkte jag, för han kunde inte hålla igång traven när det gick för långsamt. På vissa stället tvärnitade Eddy men Cattis var där och "piskade" på honom och gav tips på hur jag ska göra för att han inte ska stegra. Det har jag aldrig tänkt på! Tack för tipset, måste rida med Cattis mer!

Sen blev det även et par galopp upp för backarna, Eddy sprang som ett as, jag höll på att hamna på rumpan på honom, tur att han har man att ta tag i. Tyckte han skötte sig riktigt bra, men han vart väldigt stressad efter galopperna och lite störd. MEn han lugnade ner sig mycket tidigare nu än vad han gjorde sist. Måste sätta igång galoppträning snart.
Skrittade en lite längre väg hem, det var skönt att koppla av lite.
Eddy var väldigt svettig när vi kom tillbaka så det blev att svampa av honom och slänga på ett mystäcke.
Underbar tur! Måste vi göra om snart!!

Bråkig lördag

Idag hade jag tänkt att gå en promenad med Eddy och klättra till fots. Tänkte gå mot nybygget och in i skogen där. VI kom nästan ända till motorvägen och sen var det tvärnit. Eddy vägrade att gå! TOtalt tvärvägrade. Han backade näsan ner sig i diket och när jag röt åt honom blev han frustrerad och backade ännu mer och sen ville ställa sig.
Det vart så illa att jag fick vända med honom. Till banan igen... hade ju tänkt att det skulle vara skönt för honom att komma ut och slippa banan ett tag men..nehe... Eftersom han var på dumhumör så ville han inte ens gå in på banan utan vägrade och började backa. JAg blev skitförbannad på honom så det tog inte så lång tid innan han gav upp... släppte honom när vi kom in och han var skitpigg! Stack iväg direkt och bockade gärnet.. Löslongerade lite i trav åt båda håll också. Det är lättare åt höger, i vänster varv springer han gärna iväg.. Men han kommer när jag visslar på honom. Sååå söt... sen var det dags för lite bockningar igen, toksprang och hoppade och skuttade. Kul sa Eddy! Tror han behövde detta.

Fredagsbesök

Idag kom Maria på besök, hon skulle få låna Geifa. Det blev lite dressyr på banan och en ordentlig rykt innan. Det gick jättebra. Ha var mjuk och fin. Gjorde lite skänkelvikningar och sen en galopp åt varje håll på långsidan. Svårare för höger än vänster galopp men fattar direkt. Blir lite smått pigg efter.

Vilo-torsdag

Dags för en dags vila. Det vart borst och mys och sen en kort sväng på banan för lite bus och NH.

Dressyr-onsdag under nya lamporna

El-arbete pågick när jag kom till stallet idag, det resulterade i att de hade brytit strömmen i hela stallet (och alla hus runt om) för att inget skulle gå galet! Med hjälp av en ficklampa kunde jag byta om i sadelkammaren. Detsamma när höpåsar skulle fyllas!

När lamporna äntligen kom tillbaka kunde jag mysa, borsta, pussa och "klä på" min underbara häst. Självklart var det mörkare än mörkast ute. MEN det gör inget, för nu har vi lampor på banan! Tjohooo!
Hade ju förståss mina aningar om vad Eddy skulle säga om både mörkret och alla skuggor som säkert skulle vara otroligt läskiga. Eddy verkade inte bry sig om mörkret när vi gick ut och tände lampan till banan (dvs 3 stooora lampor som lyser upp HELA banan och även hagen bredvid!!!!). När vi kom till banan tänkte jag att det är nog bäst att gå en runda innan jag hoppar upp så han inte skiter ner sig om jag sitter på och han är "ensam på backen i mörkret". Inga problem alls, han gick där och såg ut som att det inte fanns ett bekymmer i världen.. Hmmm...tänker jag.. aja..snart kommer det nog.

Jag hoppade upp och skrittade runt, lite smått läskigt var det nog vid gammla vanliga stolpen men inget annat.
Han gjorde inte ett skit under hela passet! Han var helt underbar! Sökte sig neråt direkt vid första travstegen och höll sig där nästan hela tiden. Efter uppvärmning fick han även ett helt underbart tempo, otroligt härlig att sitta på. Vi gjorde sk.vikningar i både skritt och trav, gick kanon. Fick hjälpa lite med spöt i början men sen räckte skänkeln. Helt satans underbar. Galopperade på långsidorna i varje varv. 3-taktig, jättefin galopp! Han blir dock väääldigt pigg efter galoppen och vill gärna fatta galopp i varje hörn sen.

Han var helt underbar, mycket lugnare och mjukare än någonsin.. Jag älskar min häst!

Hoppning!

Vad är lycka om inte när ens underbara häst gnäggar när han ser dig och sen kommer rusande i full galopp?
Visst ser det härligt ut:


Idag stod hoppning på agendan! Jag gjorde 2 hinder, ett kryss och ett rättuppstående med sockerbitar.
När jag hade ridit fram så kom Kattis till undsättning!!! Hon hjälpte mig och la fram en travbom framför ena hindret och la ner det till ett kryss (jag tyckte det var lite högt...). Hoppade 2 gånger, det gick helt ok. Han hoppade iof knappt över men gick på med en riktigt bra bjudning. Sen la Kattis upp bommen igen till ett rättuppstående på ca 50. Jag vart lite smått nervös (=skiträdd) och hade det inte varit för att Kattis pushade oss så hade jag nog inte vågat! Eddy hoppade kanon. Han landade i galopp varje gång, och faktiskt helt ok galopp, bättre än tidigare på banan. Sen la vi ner till ett kryss igen och hoppade och då rusade han lite efter, han tyckte det var skitkul.

Travade av honom lite, Kattis tittade och berömde oss båda. Vi var lika stolta båda 2. Känns bra att få beröm!
Är så stolt över oss båda. Dels att Eddy var så duktig och sen att jag vågade hoppa när jag inte känner honom så bra och eftersom jag är ganska hopprädd samtidigt som jag verkligen älskar att hoppa.

Fick tom hjälp att plocka undan hindrena! Tack Kattis!

RSS 2.0