Äntligen dressyrträning på banan

Det var helt underbart att kunna rida på banan igår igen och köra lite dressyr. Jag tror både jag och Eddy har saknat det. Båda behöver träna och det gick skitbra! Tycker nog att Eddy har bättre form än jag (=ser ut som en anka på sista bilden). Han börjar bli jävligt snygg måste jag säga.





Idag blev det en promenad i stormen.. Lite upptäcksfärd, tror Eddy tyckte det var kul =o)

Stora framsteg tills jag blev övermodig...

Idag (trots blåsten) hade jag bestämt mig för att jag och Eddy skulle gå först HELA vägen och Fredrik hålla sig bakom oss. Det gick kanon, han gick utan att bråka. Efter en stund bestämde jag mig för att vi skulle trava ner till Finspångsvägen och sen tillbaka så skulle vi gå hem sen och Fredrik kunde vänta eller gå sakta hemåt. När vi kom ner till vägen hade det gått så himla bra så jag tänkte "vi tar skogen hela vägen hem". Det gick kanon förbi huset och alla läskiga saker som blåste runt. Även inne i skogen gick sååå bra, trots att det nu även började bli mörkt. Han gick förbi allt som han förut hade stannat vid. När vi kom till den sträckan där vi brukar trava/galoppera blev det tvärnit. Han backade med full fart in i buskar och allt möjligt och jag gjorde allt jag kunde för att få in hans rumpa i ett träd. Det som är "bra" på ett sätt är att jag inte är rädd när han gör såhär längre (så länge det inte är stup bakom). Han ville så gärna gå, jag kände hur hjärtat slog i 150 på honom och flera gånger tog han ett par steg framåt för att han ville ju så gärna. Jag var aldrig arg på honom utan försökte liksom heja på honom framåt och det gjorde nytta. Ibland vände han på huvudet för att buffa lite på mitt ben, denna gång tror jag verkligen att han var rädd för något och att han ville så gärna göra som jag sa. Jag tänkte också på det Bettan hade sagt om att inte dukna honom i sidorna utan trycka och det blev han lugnare av. Till slut hade det tagit sån lång tid att Fredrik vart orolig och ringde. Han kom till skogen på 2 minuter och när Eddy hörde hans röst gick han nästan direkt. Han fick massa beröm och sen kunde han gå först hela vägen hem igen. Han skötte sig kanon tyckte jag och hade det inte varit för mig, om inte jag hade tagit ett för stort steg hade vi säkert fått en 100% lyckad tur. Jag skulle ha nöjt mig med vägen som jag tänkte. Hoppas jag inte pajjar hans förtroende för mig..

De 2 senaste gångerna har han stått helt stilla när jag suttit upp. Även här har jag tänkt på det som Bettan sa och varit väldigt försiktig när jag ska sitta upp. Det har funkat bra!

Längtar tills i morgon när vi ska rida med Cattis och Playson. Eddy har varit ensam häst länge nu på uteturerna så jag tror han kan tycka det är roligt.

Och sen var snön borta igen...

Usch, vad trist det har varit med snö. Inga snösulor är påsatta än och när det ligger runt 0:an och är blasksnö så blir det skapligt packat under fötterna på Eddy. Har varit trist att inte kunna rida. Men nu är det borta igen och det är helt underbart att rida =o) Eddy har varit helt underbar sista dagarna.

I tisdags kom Bettan och gav Eddy behandling. Jag har ju märkt att han varit spänd länge (ända sen han kom till mig) och jag ville att Bettan skulle kolla så spänningarna inte gjort att han fått ont någonstans. Det blev en skum överraskning när jag upptäckte att Bettan inte bara är behandlare utan även hästpratare. Hon berättade saker som Eddy berättade för henne som det inte finns en chans i havet att hon skulle kunna veta. Först tänkte jag att "Hoppsan, druckit lite mycket idag..." men ju mer hon behandlade ju mer berättade honom om honom. Tycker att jag och Eddy har fått en helt annan relation sen Bettan var där. Helt otroligt! Jag har fått en helt annan syn på Eddy sedan dess och jag tror han känner det också. En helt annan förståelse för hans känslor och varför han gör som han gör ibland.

De senaste dagarna har Fredrik varit med i Stallet och gått med när jag har ridit. Det har gått kanonbra. Sist kunde jag rida en sväng helt själv i skogen när Fredrik gick vägen tillbaka (dvs åt ett annat håll). Eddy stannade en gång och backade men sen gick han. Ett otroligt framsteg! Är sååå lycklig.

Idag blev det en hel del julklappar som kom med till stallet. Både från mig och familjen. Av pappa fick han en hink med massa morötter. Av mamma fick han en tavla som man kan skriva på som hänger utanför boxen och sen en supermjuk borste till huvudet som han redan älskar! Den blev favorit direkt! Av Maria fick han en annan borste till kroppen som han också tyckte var superskön (speciellt där han är rakad). Han fick också gummisnoddar, spöhållare, liten låda till broddar mm och en almenacka (för att hålla koll på mat, hovslagare, vaccinationer mm) av maria. Av mig fick han ett pannband, nosgrimma (remont) och en chambon. Nosgrimman och pannbandet fick han på sig redan idag, det blev jättefint och jag tror han trivdes med nosgrimman. Han tycker inte så jättemycket om aachen har jag märkt och det är flest sånna som jag har (och 2 pullar). Så det vart en hel del grejer till Eddy under granenn igår =o)

Ska bli helt underbart att vara ledig (ända till 3 januari) och kunna vara ute hos Eddy hur länge som helst varje dag. Enligt Bettan väntar han och längtar tills jag kommer varje dag, och det bevisar han genom att komma i full galopp till mig! =o) Oj, så lycklig man blir de gånger! Underbara killen! 


Då var snön här också...

Idag blev det uteritt i snöblåsten. Jag o Eddy tränade på att gå först... Cattis o Playson var med också. Eddy bråkade lite med backningar och lite studs med frambenen men efter ett tag gick det bra. Jag är så jävla feg som inte vågar säga till honom på skarpen. Tur att Cattis kan säga till mig så jag kan säga till honom. Sen skötte han sig skapligt. Det är så irriterande att han bara är dum, att han bara testar.
Var ganska genomfrusen när vi kom tillbaka, men Eddy såg ganska nöjd ut ändå. Tror han tycker om att komma ut.

Red dressyr på banan i torsdags (igår fick han vila för då var det fira pappa som fyllt år). Det gick riktigt riktigt bra. Han hade jättefint steg, var helt underbar på slutet.

I onsdags var Bettan och gav Geifa behandling (typ massage). Jag har funderat på att det kan vara en bra idé för Eddy eftersom han varit spänd under lång tid och antagligen samlat på sig massa spänningar och fått lite knutor mm. Bettan kände på honom och han reagerade direkt på korset. Vi bestämde att hon ska komma på tisdag.

Efter att jag hade ridit i torsdags så reagerade han inte på ryggen (vilket han gjorde innan ridpasset), tror detta beror på att spänningarna släpper efter han har rört sig och fått en genomkörare. Tror alltså inte att han har "ryggproblem" eller nåt. Men massage och behandling av Bettan tror jag bara är bra för honom.

Häromdagen satte jag mig utanför Eddys box, öppnade boxdörren och satte mig och putsade alla hans träns och tvättade alla bett. Han var med hela tiden och myste och gosade. Han lärde sig också att det var riktigt kul att dra av mig mössan och kasta iväg den! När han kom på att det var riktigt roligt och att han fick mig att skratta ville han inte sluta göra det. Han är sååå söt!

Längtar tills julafton när han kan få alla julklappar! =o)

Då var kylan här....

Till slut kom kylan... Usch... Ridbanan är frusen och går inte att använda, hagarna har inte fått kjärle så de går inte att använda. Vägarna är snorhala och ingen brodd än så där funkar det inte heller att rida...än.. sen är det så förbannat mörkt så det hade inte gått ändå... JAG VILL RIDA JU!!! Längtar till helgen...och ljuset...

Men innan kylan kom så red vi =o) Har hoppat och dressyrat och massa kul! Han är så duktig min lilla kille. Försöker göra allt jag säger, fast men en aning egen vilja. Har även tränat lite intervallträning, även galopp och det går kanon. Han har svårt med höger galopp men fattar galopp direkt. Sist vi hoppade drog han mot hindret och fattade galopp innan, gick ju inte så bra då det var en travbom innan men att han har den dragningen är kanonkul.

Problemet med att spraya glansspray är nästan borta, det är inga problem att borsta varken huvudet eller nacken. Och oj oj oj, vilken myskille det gömmer sig bakom nerverna. Häromdagen la han huvudet i min famn och så stod vi och myste jättelänge, han somnade nästan.

Har lärt honom att backa, gå fram och sidorna på kommando utan att behöva röra honom, det räcker med att visa med armen/händerna.

Och visst har han den mysigaste boxen i stallet:

RSS 2.0