Hoppat oxer på 70cm, tjock häst, terrängbanan klar och äckliga insekter

Nu är det länge, länge sedan jag uppdaterade sist. Över 2 veckor faktiskt.

Vi har ridit ut ganska mycket på sista tiden. Känns att dressyren hamnat lite i skymundan. Men i onsdags denna vecka körde vi på med det, Eddy krånglade lite och var lite stel men vi körde på tills det släppte och han blev mjuk och fin. Konditionen är inte den allra bästa, inte på Eddy heller.. Ha ha..

Eddy har haft jättesvårt med insekter och fick någon form av allergisk reaktion så hela magen och skapet + mellan frambenen var helt såriga och variga från alla insekter. Jag har åkt upp 2 gånger per dag för att tvätta, smörja och spraya. Nu har såren försvunnit och kvar finns kala fläckar och prickar. Han var ganska påtagen av det under ett par dagar. Men nu är han som vanligt igen.

Han är inte lika ledsen längre utan verkar finna sig i att Jojje inte är med i hagen längre. Jag tror han är lite mer ensam nu, men funkar bra ihop med både Tiger och Troy.

Gräset gör sitt och Eddy ser ut som en liten tunna nu på betet. Inte över drivet kanske men ändå lite för tjock, men vi tränar på för att det inte ska bli värre. Konditionen är lite påverkad och han blir mer flåsig nu än förut.

Terrängbanan har blivit klar, Fredrik hjälpte till att bygga upp "riktiga" hinder som ligger på kanske 50-60. Vi har provhoppat den också och det gick kanon. Fredrik filmade och jag insåg hur förbannat stel jag ser ut när jag hoppar.

Igår byggde jag upp en liten bana på 4 hinder. 3 st var med sockerbitar varav en var en liten oxer och ett med hinderstöd som också var en oxer MEN denna låg på 70cm på bakbommen. =o)
Det gick hur bra som helst. Eddy är lite slarvig nu på 50cm hindrena (om det inte är oxer) och tappar ett bakben då och då som gör att han river. Igår hoppade vi även sockerbits-oxern i GALOPP!! Gick kanon! Eddy älskar att hoppa nu och matte är inte lika rädd längre. 70-oxern var lite otäck och även när vi kom i galopp, men annars är det bara underbart kul nu! Jag är så fruktansvärt nöjd över mig och Eddy och hur långt vi har kommit. Nu är det att öva ännu mer på att komma i galopp.

Högergaloppen blir bättre och bättre och den kommer mer naturligt efter hinder och så när han själv får välja. När jag ska fatta höger på banan på mitt initiativ är det lite svårare, men om han är jätte jätte ställd åt vänster på kortsidan så blir det höger galopp. Igår fick vi till ett helt varv i höger! Första gången! Vänstern är kanon. Det känns som att mycket bitar börjar falla på plats!
Eddy blir ju också så jäkla glad när han får beröm, man märker att ju mer beröm desto mer kämpar han.

Lite motgångar har vi också haft på sista tiden. Första dagarna på "storbetet" ville han inte följa med ut i hagen. Jag tror det berodde lite på det med Jojje också. Nu  går det jättebra om inte alla hästar är längst ner och bara han ska gå iväg. Igår blev vi lite osams och han försökte slita sig så matte fick brännskador av grimskaftet på ena fingret. När vi kommit halvvägs kom alla andra hästar i galopp bakom så då fick jag släppa honom så han fick följa med de andra. Sen stod han och skämdes i hörnet.

För ett par dagar sedan red vi i stora sommarhagen på andra sidan. Underbart! Den är verkligen enormt jättestor, tur att inte hästarna går där i år... Tagit en timma och hämta hästen..

Jag håller på att sy en barbacka pad/sadel till Eddy. Behöver träna balans och sits och tänkte att det kan vara en bra ide.. Kul också!

Uppdaterar med bilder senare.. Har massor på kameran.


RSS 2.0