Vaccination och tandkontroll

Efter mycket om och men så fick jag ut veterinären till Eddy för att vaccinera mot stelkramp och influensa. Eftersom jag gärna ville se hur det stod till i munnen så vart det en tandkontroll när de endå var ute hos oss. Eddy tänkte minsann inte öppna munnen för en okänd människa (påminner om Lisabeth i Madicken...). Det fick bli en spruta lugnande! Eddy var lite nervös men tydde sig till mig och det gick bra. Efter några minuter började Eddy bli väldigt trött och då gick det mycket bra att kolla munnen. Det såg jättebra ut. Inga hakar, vargtänder eller sår! Skönt! Allt var klart på ca 20 minuter.
 
En drogad Eddy:
Eddy var lite orolig och ville ha sin matte nära så jag satt/stod och höll huvudet och klappade på honom en bra stund. Trots drogerna kunde Eddy inte låta bli att försöka äta.. Han stoppade hela munnen full med halm som matte fick plocka bort.
Efter en knapp timma började han piggna på sig så han fick lite att äta men fick stå inne en stund så matte passade på att åka och köpa lite betfor och lite annat smått och gott som sötnosen behöver.
Senare på eftermiddagen fick Eddy komma ut i hagen igen!

Uteritt på egen hand!

Varje dag när jag kommer och ska hämta Eddy så kommer han till mig i hagen och är jätteglad att se mig. Det är något som verkligen gör mig lycklig. Ett par nya småsår hade det blivit på rumpan, hoppas han förstår snart att han INTE ska klia sig på trädet eller vad det nu är han gör. Såren såg bättre ut idag, inget gult kladd som igår. Skönt!
 
Igår skrittade vi ut med Skoban och Midsommer. Eddy var pigg som tusan och skrittade på i världens fart, han ville vara först hela tiden. Eftersom Skoban bara får skritta pga en sträckning som läker travade vi lite på banan efter. Eddy var ganska stressad/pigg så det gick inge vidare att trava, frambenen flög både hit och dit.
 
Idag red jag och Eddy ut själva!! Planen var att rida runt sjön eftersom Eddy verkligen behövde en riktig runda med mycket galopp. Det har märkts att de står inne på nätterna nu då han har väldigt mycket mer energi!
När vi var påklädda och uppsuttna var det dags att lämna stallplanen. Jag försökte göra allt jag kunde för att inte vara orolig för att inte komma därifrån och att vi skulle hamna på ruta 1 som vi jobbat så mycket på. Vi kom 4 meter, sen var det stopp. SHIT!! Tänkte jag men sa till honom att gå, och det gjorde han...i 3 meter och sen var det stopp igen.. Han gjorde så några gånger men sen var det inga problem. Om jag bara låter Eddy stanna upp och titta lite så går han sen! Närmare kyrkan var det lite otäckt men han gjorde ingenting. Det blev en otroligt underbar ridtur och Eddy skötte sig exemplariskt. Tror faktiskt att det var den bästa ridturen vi haft någonsin. Vi bråkade inte en enda gång på hela turen. Det är verkligen helt underbart!
 
Jag tror att Eddy trivs jättebra, han är glad och lycklig, sköter sig bättre än tidigare när vi rider ut.

Eddy är kär!

 
Antingen känner de varandra från förr eller så är det kärlek vid första ögonkastet! Både Eddy och Sunshine blir otroligt glada när de ser varandra.
 
Igår fick det bli en promenad och lära känna ridbanan lite. Löslongerade och tränade lite lydnad. Det är betydligt lugnare i hagen nu och inga nya sår. Eddy verkar trivas bra!

Första uteritten!

När jag kom till stallet idag så stod Eddy och åt längst ner i hagen vid stona och Skoban stod borta på åkern. =o)
Han vart riktigt glad när han såg mig, det kändes underbart. Han kom direkt till grinden och när jag kom in till honom ville han mysa.
Eddy hade fått en till reva på rumpan idag, lika långt och djupt som det andra. Han har också trampat en av sömmarna på bakfoten så den har rivit upp hela foten. Efter massa mys, borstning, rengörande av sår och borttagning av den dumma sömmen var det dags för första uteritten med Lovisa och Sandra. Lovisa har också ett varmblod, ett sto och Sandra har en 3-åring som är supersöt och riktigt duktig för åldern, hon har ridit in den själv.
Eddy var sugen på att komma ut, han var inte som han brukar vara. Han stod still när jag satt upp, han gick först från gårn och först ut till vägen. Han skötte sig kanon! Först klättrade vi upp för branta, steniga stigar. Sen red vi runt en av sjöarna som finns uppe i skogen. Eddy var så duktig. Han gick först även i skogen och kunde inte ha skött sig bättre! Även hemväg gick han först utan problem. Lite småsaker som var läskigt men inga skutt eller hopp åt sidan. Han hade bråttom hem vilket jag tar som ett bra tecken eftersom det bara varit hem sedan igår.
Det känns otroligt bra och jag tror vi kommer att trivas jättebra här. Eddy älskar sin stora box och när han kom ut i hagen igen så rullade han sig.
 
Nu jävlar har åskan satt fart! Regnet öser ner.. Nu tänker man verkligen på stackars hästarna som är ute. Det ska bli skönt att de får komma in på nätterna from i morgon.

Eddy har flyttat

Igår gick flyttlasset till Kvillinge och stallet Qvillinge Hill. Lilla jag har varit orolig för transporten i en vecka och frågat ut folk och googlat hela veckan. Vi hämtade transporten 9:30 som Thesan varit snäll att lånat ut. Jag hade varit ute på Loviseberg tidigt på morgonen och packat hela bilen full med Eddys alla grejer och tagit in honom så han skulle vara redo för transporten när vi kom. Emma och Sandra kom redan kl 9 för att hjälpa mig. De pysslade med Eddy när jag hämtade transporten och Emma hade gjort världens finaste fläta i Eddys svans. Jag kommer sakna dom massor!! Vi har haft sååå kul! Underbara tjejer!
Efter lite fika var det dags att lasta. Eddy var lite orolig när han stod i boxen och kunde inte fort nog komma ut därifrån. Vi gick fram till transporten, Eddy luktade på luckan, jag sa bara "ska du komma då?" och han gick rätt in i tranporten. INGA PROBLEM! Och väl inne fanns det ju hö!! Gott, sa Eddy!!
Resan gick kanon. Pappa körde som om han aldrig gjort annat. När vi kom fram till nya stallet tog jag först loss Eddy, sen öppnade vi luckan och bakbommen. Det såg ut som att Eddy skulle ha grymt brottom ut för han tryckte sig mot bommen, men när den väl var loss han jag gå på sidan och ta honom och sen gick vi ur lungt och fint. Han var lite nervös och ville gärna gå runt hela tiden, men inge konstigt med det. Vi gick en stund, han fick lukta lite och sen in i stallet och in i boxen som Thesan gjort i ordning med halm och hö. Eddy började äta ganska direkt.
Efter att försökt att få in alla grejer i stallet och när jag hade övertygat mig själv om att det inte fanns en chans att få in allt och att jag är helt pryltokig fick Eddy gå en sväng i hagen för att se hur den såg ut, han var ganska intresserad av stona och visade upp sig för dom!
Sen fick han gå in igen. Inne i stallet hade han sällskap av Skoban som han sen skulle gå i samma hage som.
Eddy fick stå inne och vila lite när jag åkte iväg och åt lunch. När jag kom tillbaka i sällskap med mamma och Maria hade skobans ägare kommit och det var dags för ihopsläpp. Eddy var stressad och ville ut, en aning överskottsenergi! När de var släppta brallade Eddy iväg som en galning och Skoban efter. Skoban började direkt att jaga Eddy och visa honom att det inte finns en chans att han får komma nära stona! Det var Skobans ston!!! De sprang fram och tillbaka som galningar. Eddy blev gång på gång intryckt i hörnen men som tur var sa han ifrån och Skoban gick undan. På något sätt kom Eddy emot en gren på ett träd när han sprang och fick en 15 cm lång och djup reva på ena sidan på rumpan. USCH! Vad det måste gjort ont! In och fixa såret och sen ut igen. Jagandet fortsatte!!
När det lugnat sig lite åkte vi för att träffa min gammelmormor. Jag åkte sedan tillbaka runt 18 för att kolla till honom. Eddy var helt sjöblöt av svett och helt vit av allt salt han hade svettats ut, det hade runnit på hela kroppen och tom huvudet hade vita ränder av svettsalt! Min lilla älskade kille! In från hagen, säga till Skoban att "du ger fan i min häst din ¤%&/()/¤%&/!!!! Svampa av hela Eddy som var ganska stressad och nervös och man såg vitorna i ögonen hela tiden. Men det syntes att han trivdes att bli ompysslad av matte. Sen fick han stå inne ett par timmar i boxen för att vila, dricka och äta lite. Väl ute igen började Skoban jaga direkt. Men nu var det lite lugnare, innan jag åkte hem stod de några meter ifrån varandra och åt. Jag var helt slut när jag kom hem!
 
Bara det ger sig i hagen kommer allt bli kanon. Det är många trevliga och engagerade människor och ett underbart stall och fina omgivningar. Vi har redan bestämt att rida ut med 2 andra idag och det ska bli jättekul.

RSS 2.0