Nu börjar det hända grejer!

Den här veckan har Eddy verkligen skött sig. Jag har börjat stretcha så som massören visade att jag skulle göra. Bak, fram och upp på både fram och bakben och sen på 2 sätt på rygg och bakdel. På frambenen är det viktigt att få med bogen i ena ställningen och på bak är det viktigt att få med ryggen på ena ställningen. Det blir 8 ställningar så det tar inte någon direkt tid. Måste även fortsätta med nacke och hals men jag har inte velat göra allt på en gång så det blir för mycket. Måste få lite rutin på det! Några av de övningar vi gör finns på: http://equipage.se/images/stories/EQ_Augusti5-10_Stretching_L.pdf
 
 
I tisdags fick han gå en promenad eftersom han fick behandling i måndags. I onsdags tog vi en lugn tur och på vägen skulle vi möta upp Vina och Skoban. Det vart lite missförstånd så vi missade varandra och Eddy blev stressad när vi väntade så jag hade inget val än att gå hemåt. Han fortsatte vara väldigt stressad så han gick lite sidleds på vägen hem men sen ringde Jenny och undrade vart vi var så då passade jag på att möta upp dom för att se om Ed kunde lugna ner sig lite.
 
I tordags red jag och Thesan ut runt sjön. Eddy var grymt duktig och vi travade kontrollerat och i lång/låg form!!! EDDY gjorde det UTE!! Skuuuum känsla! Duktig kille!
 
I fredags fick Eddy vila, det var sånt rackarns väder. Han vart ryktad ordentligt, fick svansen tvättad och blev hur fin som helst. Vi provade Vinas hoppsadel, en Claridge house flatback. Den passade Eddy som handen i handsken! Längtade tills idag när jag skulle provrida i den. Idag var Maria med i stallet och red Ida. Det är såååå kul när Maria är med, tänk om det kunde vara så oftare! Vi red runt sjön och klättrade upp för backen i skogen. Underbar ridtur i snövädret. Vi travade lite också men mest skritt. Hästarna fick pulsa en del då det kommit ganska mycket snö i skogen. Var ganska besviken när jag kände att sadeln inte är något för mig och Eddy. Visst, den passar honom men jag satt inge bra i den, hade inget stöd och kände mig inte alls i balans. Jag ska inte ha en flatback.
 
Bild på Ia och Ida:
Visst är min pall fin? =o)
 
I morgon ska jag prova Annelis Star trekk espaniola:
 
Jag ber för att den ska passa mig och Eddy! LÄNGTAR!!

Friskförklarad häst =o)

I måndags var Yvonne och behandlade Eddy för 3:e gången men ultraljud. Hon körde på det djupaste och Eddy gjorde ingenting! Han dummade sig lite på ena bakknät men som sagt...inte för att det gjorde ont. Det var enorm skillnad på honom från förra gången, för att inte tala om från första gången!!! Yvonne tyckte Eddy var väldigt fin i kroppen och såg skillnader bara från förra gången (2 veckor sedan) och sa innan hon åkte att det inte behövs fler behandlingar, Eddy är frisk från sina spänningar! Mjuk och fin! Så nu är det bara att köra!! =o) Wiiieeee...Känns underbart! Nu ska träningen planeras! Längtar mer en någonsin till barmark!
Ska prova Vinas hoppsadel ifall den funkar på Eddy!
 
I söndags var vi ute och red med Vina och Lovisa. Det gick superbra, Eddy skötte sig kanon. Jag tänkte på att inte ta i honom för mycket innan vi skulle trava och galoppa och han gjorde ingenting. Han gjorde faktiskt en kanonhärlig övergång till trav ena gången. Inte en tanke på att han skulle sparka eller någon annan dumhet, han lyssnade kanon! Längtar tills vi kan ta ordentliga galopper!
 
På lördag ska Maria med till stallet och rida Ida och på söndag ska vi kanske rida till ridhus! Underbart att kunna planera!
 
 

RSS 2.0