Hoppsan vad länge sen det var nu...

Återigen var det länge sedan jag uppdaterade här! Det har varit ganska mycket fokus på Eddy sista tiden pga hans rygg. Jag har köpt en bomlös sadel, en Barefoot. Den är superskön för oss båda, och vi trivs kanon i den. Allrounden har jag sålt =o) Saknar den faktiskt, men den satt ju skit!! Eddy börjar sakta men säkert bygga upp vissa muskler igen. Tyvärr har han fortfarande ont i ryggen. Det konstiga är att det märks inte, det känns inte, han visar inget, han har fina steg, inga snubblingar, jämn steglängd.. Det är INGET som visar på att han har ont förutom att han ömmar när man tar på ryggen, klämmer på honom. Det märks nästan inte alls efter ridning eller när han är varm i ryggen. Men det är något.. ibland är han varm på enbart ett litet ställe på ryggen, ungefär område som en 5-krona. Han har provat att vila, jag har provat att tömköra och jobba från backen, han har fått massage och ström men det är samma ömhet hela tiden. Nu tänker jag prova att jobba på med honom, träna ordentligt både från backen och rida. Han ska få ett back on track täcke som han ska ha på sig varje dag innan ridning/träning, hjälper inte det ska han få jävulsrot eller något annat liknande..

Jag har också hunnit med att vara utomlands 5 dagar med mamma. Maria var hästvakt. Hon hade lyckats rida 1 gång, men sen hade det inte blivit mer och Eddy hade varit lite dum vid longeringen och även när han skulle in från hagen en gång. 2 dagar innan jag skulle åka gjorde Eddy en riktigt bock-spark så jag åkte av, han har varit väldigt pigg! När jag kom hem hade han stått 4 dagar så jag tänkte jag skulle skritta en sväng. Det kunde jag glömma, han var så rackarns piggelin så han kunde inte kontrollera sig. Det blev att gå hem igen och försöka trava på banan.. gick inte heller, han ville bara kuta runt. När banan var tom släppte jag honom så han kunde springa, men inte fan ville han det då inte!
I fredags försökte vi igen, tänkte rida runt sjön. Vi kom till kyrkan innan han ställde sig på bakbenen. Då gick vi hem igen och red på banan! Det gick så förbannat bra!!! Han var sååå samarbetsvillig att jag trodde jag råkat få en annan häst med mig. Böjde och ställde klockrent, sk vikning kanon, öppna också kanon! Jag tror han har saknat att jobba!!! Igår var det sånt pissväder så jag sket i att rida! Åkte ut på kvällen och pysslade och myste och gav honom massage i nacken. Tog 5 minuter, sen började han gäspa som en galning och man märkte hur allt släppte! Härligt!

Idag var han otroligt pigg så jag hade faktiskt lite problem med honom tom. Jag red ut med Midsommer som är väldigt het, så jag och Eddy fick rida före för att det skulle funka. Han vart så taggad bakom. Eddy ville inte ens trava idag, han ville bara galoppera hela tiden. I slutet av rundan var han helt slut, då sket han fullständigt i Midsommer. =o)

Regnet och all jävla lera har gjort att Eddys fossingar fått tillbaka lite strålröta. Nu använder jag första hjälpen på alla 4 för förebyggande, det har inte blivit sämre, men inte heller bättre. Nu har jag några dagar i rad stoppat in en bomullstuss indränkt i jodopax i hålet på vänster fram en stund för att torka ur, det verkar hjälpa.

I övrigt är Eddy lite fjortis just nu. Han testar, gör tvärtemot vad man säger, nafsar, vägrar lyfta upp ena benet ibland.. ja, fjortis...

För 2 veckor sedan fick Skoban och Eddy en ny hagkompis. En arab! Eddy och Pontiac blev genast kompisar. Men än är det skoban som bestämmer, och under kommer Eddy. Han har blivit tuffare på sista tiden, den lilla rackaren.

RSS 2.0