Dressyr-onsdag under nya lamporna

El-arbete pågick när jag kom till stallet idag, det resulterade i att de hade brytit strömmen i hela stallet (och alla hus runt om) för att inget skulle gå galet! Med hjälp av en ficklampa kunde jag byta om i sadelkammaren. Detsamma när höpåsar skulle fyllas!

När lamporna äntligen kom tillbaka kunde jag mysa, borsta, pussa och "klä på" min underbara häst. Självklart var det mörkare än mörkast ute. MEN det gör inget, för nu har vi lampor på banan! Tjohooo!
Hade ju förståss mina aningar om vad Eddy skulle säga om både mörkret och alla skuggor som säkert skulle vara otroligt läskiga. Eddy verkade inte bry sig om mörkret när vi gick ut och tände lampan till banan (dvs 3 stooora lampor som lyser upp HELA banan och även hagen bredvid!!!!). När vi kom till banan tänkte jag att det är nog bäst att gå en runda innan jag hoppar upp så han inte skiter ner sig om jag sitter på och han är "ensam på backen i mörkret". Inga problem alls, han gick där och såg ut som att det inte fanns ett bekymmer i världen.. Hmmm...tänker jag.. aja..snart kommer det nog.

Jag hoppade upp och skrittade runt, lite smått läskigt var det nog vid gammla vanliga stolpen men inget annat.
Han gjorde inte ett skit under hela passet! Han var helt underbar! Sökte sig neråt direkt vid första travstegen och höll sig där nästan hela tiden. Efter uppvärmning fick han även ett helt underbart tempo, otroligt härlig att sitta på. Vi gjorde sk.vikningar i både skritt och trav, gick kanon. Fick hjälpa lite med spöt i början men sen räckte skänkeln. Helt satans underbar. Galopperade på långsidorna i varje varv. 3-taktig, jättefin galopp! Han blir dock väääldigt pigg efter galoppen och vill gärna fatta galopp i varje hörn sen.

Han var helt underbar, mycket lugnare och mjukare än någonsin.. Jag älskar min häst!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0