Dressyrlördag och intervallträningssöndag

I fredags blev det mest mys och pyssel, hade varit på begravning så det var otroligt skönt att komma ut till stallet.

I lördags blev det svanstvätt!! Doppade svansen i en hink med schampo och tvättade ordentligt. >Sen doppade och sköljde 2 gånger i ljummet vatten. Den blev jättefin och idag tyckte jag inte att han hade kliat något. Sen vart jag vart sugen på lite dressyr. Satte upp på stallplan och sen ner på banan...eller det var iaf tanken. Men det tyckte inte Eddy, blev tvärnit (som vanligt) innan nerförsbacken till banan. Fick sitta av och gå ner med honom. Idag var han otroligt jobbig att komma upp på, höll på att få psykbryt på honom. Men till slut så... Det var ganska blött på banan så det blev mycket trav övningar, vågade mig inte på galopp pga halkrisken. Tyckte det gick rätt ok faktiskt. Lite bråkig vissa stunder, ibland helt oväntat att han stannade och vänder med frambenen i luften. Det är bara vända tillbaka och vara bestämd. Har liksom slutat bry mig och när han gör så utan tycker mer att han är larvig...

Idag kom Maria, Tomas, Lucas och Tomas föräldrar på besök. Hans mamma ville så gärna hälsa på Eddy. Tyckte det gick otroligt bra, Eddy har lugnat ner sig när det gäller att folk hälsar på honom nu och är nyfiken och låter de klappa honom i ansiktet tom. Fast inte för mycket förståss!!! Framsteg! Jag vill gärna tro att det är att han litar på mig som han även kan lita på andra när jag är med. Hoppas det är så!
Idag hade jag tänkt att hoppa. Men när vi kom ner till banan så satt Janne i stolpen (ha ha..) och fixade elen till lamporna han ska sätta upp. Eddy blev skiträdd! Så det fick bli intervallträning istället. Det behövde vi båda 2 tror jag minsann. Värmde upp först, ganska länge i skritt eftersom han (återigen) tyckte banan var läskig. När han kunde skritta runt hela fyrkantspåret blev det trav. Sen körde vi 4 varv trav, 2 i varje varv. Sen skritt, 1 i varje varv och sen trav igen. Vi vart svettiga båda 2 men han såg nöjd ut. Jag stod upp i traven hela tiden, försökte känna in hans rytm. Det gick jättebra, kände verkligen samhörighet och vi synkade väldigt bra. Det blev fint tempo i slutet.
Sen hoppade jag av och gick med honom fram och tillbaka på vägen för att slippa banan en stund.

Tyckte att han varit lite skitig, han tycker ju otroligt mycket om att rulla sig! SÅ jag tvättade av honom med lite ljummet vatten bara. Hoppas det hjälper lite. Sen fick han stå inne och äta lite i fleecen för att inte vara blöt ute. Jag vill inte täcka honom än. Han var lite blöt när han kom ut igen, men det var ju ändå 14 grader och sol, så det är nog ingen fara!

Bra helg tillsammans!

Kommentarer
Postat av: Anonym

Jag vill kommentera men eftersom jag inte vet så mycket så :D Jag tycker om och läsa din blogg iallafall! Skönt o höra med alla framsteg ni gör tillsammans =) Skönt att ni har haft en bra helg!!



Kram

2011-10-23 @ 22:56:19
Postat av: Fredrik

Nu fick jag skriva kommentaren igen för första ville inte!=) Jag vill kommentera din blogg men eftersom jag inte kan så mycket så, men jag göra så gott jag kan :D Jag gillar att läsa din blogg iallafall! Skönt o höra att ni gör framsteg tillsammans och börjar lita mer på varann =)



Kram

2011-10-23 @ 23:03:52
Postat av: syster

Fin häst! Jättebra att kunna läsa vad du gör på bloggen för det skulle bli väldigt jobbigt att prata med dig varje dag..hi hi hi;-)

2011-10-24 @ 21:46:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0